161

CNC İşleme Merkezi Operatörü İş İlanları

Şehir seçin arrow_drop_down
İlçe seçin arrow_drop_down




search


search








Seçili Filtreler (1)Filtreleri Temizle

CNC İşleme Merkezi Operatörü cancel
Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.

İlanları konuma göre filtrele!

Hiçbir ilanı kaçırma!
Bu aramana uygun yeni bir ilan yayınlandığında ilk senin haberin olsun.
Şu an 4 sayfa içerisinden 1. sayfadasınız

CNC İşleme Merkezi Operatörü İş İlanları

CNC işleme merkezi operatörleri, makine parçaları ve benzeri makine parçaları üreten atölye ve fabrikalarda çalışan kişilerdir. CNC işleme merkezi operatörü, CNC makinesinin işleme merkezindeki freze, torna, taşlama gibi hazır programları ve işleme tekniklerini kullanarak, iş parçalarını, parametreleri ve program verilerini gerektiği gibi değiştirerek, verilen süre zarfı içerisinde işleme bilgi ve becerisine sahip durumdaki nitelikli kişilere denir. Öte yandan, ilköğretim mezunları mesleki nitelikler elde ederek bu alanda çalışabilirler. Ayrıca CNC takım tezgahları ile ilgili kurslar alanlar da sektörde avantajlı bir konuma gelmektedir. CNC işleme merkezi operatörleri, Türkiye’nin her ilinde bu işi yapma imkanı bulabilir. Alanında kendini geliştirerek sağlam bir kariyere sahip olabilir. Sende bu koşulları sağlıyorsan eğer yaşadığın veya çalışmak istediğin şehirdeki kCNC işleme merkezi operatörü iş ilanları ve benzer seçenekleri kariyer.net’ten inceleyerek başvurularını yapabilirsin.

CNC İşleme Merkezi Operatörü Görev ve Sorumlulukları Nelerdir?

CNC işleme merkezi operatörünün  oldukça fazla vazife ve sorumluluğu vardır. Bunların başlangıcında kullanılan tezgahlar ile alakalı tam bir bilgiye sahip olmak gelir. Kullanılan CNC  tezgahının kullanımına hakim olması gerekir, aksi bir durum olursa eğer müdahale edebilsin. CNC makinelerinin yağlanması ve makine bakımı da operatörün görev ve sorumlulukları arasındadır. Üretimin tamamlanmasının ardından ortaya çıkan mamullerin kontrolü CNC operatörünün görevlerindendir. Makinanın kırılan, arızalanan veya bozulan bir parçası var ise bu parçayı değiştirmek veya onarmak için alakalı yere rapor tutması gerekir. Güncel CNC işleme merkezi operatörü iş ilanları fırsatlarına ulaşarak bu meslekte yer edinebilirsin.

CNC İşleme Merkezi Operatörü Olmak İçin Gerekli Şartlar Nelerdir?

Her sektörde olduğu gibi CNC işleme merkezi operatörü olmak için bazı eğitimler gerekir. CNC operatörü kurslarına katılarak sertifika  alan kişiler CNC işleme merkezi operatörü olabilir. Bu noktada yeterli eğitim almak çok önemlidir. Bir CNC işleme merkezi operatörü belirli özelliklere sahip olmalıdır. Vardiyalı çalışma saatlerine uyulması, verilen görevleri eksiksiz ve zamanında tamamlayabilmelidir. Üretimin temel bileşenlerinin neler olduğunu bilmeli ve bazı prosedürlere hakim olmalıdır.

CNC işleme merkezi operatörü iş ilanlarına başvuru yaparken nelere dikkat etmeliyiz?

Her iş ve sektörde olduğu gibi CNC işleme merkezi operatörü iş ilanlarına başvuru yaparken dikkat etmemiz gereken birçok nitelik vardır. Başvuru yapacağın ilanlardan ilk olarak yaşadığın şehre veya çalışmak istediğin şehre göre ilanları incelemek gerekir. Başvuru yapmak istediğin ilanlardaki fabrikalar ve atölyeler ile ilgili bilgi sahibi olmak için araştırmanız gerekir. İş verenlerin senden istedikleri nitelikler ve yapmanı beklediği görevleri senin aldığın eğitime ve senin kriterlerine uygun olup olmadığına bakman gerekir. CNC işleme merkezi operatörlerinin çalışma şekilleri değişmektedir. Bazı fabrikalarda vardiyalı sistem uygulanmaktadır. Sana uygun çalışma saatleri ve çalışma şekillerine göre başvurularını gerçekleştirebilmek için CNC işleme merkezi operatörü arayanlar tarafından yayınlanan ilanlara kariyer.net üzerinden ulaşabilirsin. 

CNC işleme merkezi operatörü nerelerde çalışabilir?

CNC işleme merkezi operatörleri makine sanayi ve vinç sistemleri üzerine çalışan firmalarda çalışma imkanı bulabilir. Otomotiv ve makine sektöründe ihtiyaç duyulan CNC işleme merkezi operatörlerinin iş olanakları bu sektörlerle sınırlı kalmayıp aynı zamanda kalıp sanayide de çalışabilir. Sende bu alanlarda iş bulmak istiyorsan eğer CNC işleme merkezi operatörü iş ilanları bayan ve CNC işleme merkezi operatörü iş ilanları bay seçeneklerini kariyer.net’ten inceleyerek başvuru yapabilirsin.

CNC işleme merkezi operatörü iş ilanlarına nasıl başvuru yapabilirim?

CNC işleme merkezi operatörü olarak istihdam sağlamak istiyorsan Türkiye’deki iş imkanlarının fazla olmasından faydalanarak çalışma olanaklarına sahip olabilirsin. Bu iş imkanlarına CNC işleme merkezi operatörü iş ilanları sayfasından yararlanabilir, burada bulunan ilanları kriterlerin doğrultusunda değrlendirebilirsin. Bu ilanlardan ilk olarak çalışmak istediğin şehri filtreleyerek sana uygun bulduğun iş ilanlarına başvurularını gerçekleştirebilirsin.

CNC işleme merkezi operatörü çalışma ortamı ve koşulları nasıldır?

CNC işleme merkezi operatörlerinin çalışma şekilleri işletmelere göre değişmektedir. Genel olarak çalışma şekilleri sürekli veya vardiyalı olarak değişmektedir.çalışma ortamları ise teknolojinin gelişmesi ile oldukça güvenli bir ortam sunmaktadır. Tezgahlar kendi kendini bile temizleyerek temiz bir çalışma ortamı oluşturduğundan daha rahat ve seri bir üretim sistemi mevcuttur. Bu yüzden iş güvenliği üst seviyededir.

Sıkça Sorulan Sorular

CNC işleme merkezi operatörü ne iş yapar?

CNC işleme merkezi operatörü CNC press ve doğrama makinelerinin kullanım ve bakımlarını yapan kişidir. Metal hammaddelerin kesilip, doğranıp, eğilip, bükülüp, sıkıştırılıp ürün parçaları için kullanıma hazır hale getiren makinelere CNC makineleri denir. Bu makineleri kullanan kişilere de CNC operatörü denir. CNC işleme merkezleri bu metal hammadde işleme işlemlerini yapıldığı yerlerdir. CNC operatörleri bu makineleri kullanır. Bakımlarını yapar ve ayarlamalarını yapar. Bilgisayar üzerinden yapılacak işlemin ayarlarını yapmak CNC operatörlerinin görevidir. Makineyi işleme hazır hale getirip hammaddenin yerleştirilmesi ve en kısa süre içerisinde işlemin yapılmasından operatör sorumludur. En az aç kapa işlemiyle hem zamandan hem de enerjiden tasarruf yapmaları gerekir. Makine kullanımı ve ayarlarına hakim olmalıdır. Gerektiğinde bir problemi olduğunda çözebilmelidir. Ayrıca makinelerin temizliği ve bakımından da CNC operatörleri sorumludur. Makinelerin düzenli temizliklerini yapmaları gerekir.

CNC işleme merkezi operatörü solidcam kursunu nasıl alabilir?

CNC Operatörü geniş anlamda kullanılan bir terimdir. CNC Freze, CNC Torna, CNC Tel Erozyon vs. alt dalları vardır. CNC Operatörlerinin tezgahları programlamayı da bilmeleri gerekir, Günümüzde CAD CAM programlarının becerisinin artmasıyla ve otomasyon sistemiyle CNC Operatörlerinin CAD CAM Programlarını bilmelerinde kendilerine büyük fayda sağlar. SolidCam kursları, makine imalatı, havacılık ve savunma sanayi, elektrik elektronik, otomotiv, döküm, kalıpçılık, medikal gibi tüm sektörlerde kullanılır. SolidCam kurslarını almak CNC operatörlerine çok fayda sağlayan ve iş başvurularında aranan bir durumdur. SolidCam kurslarını almak için öze eğitim merkezlerine ya da oline eğitim merkezlerine başvuru yapılabilir. İki şekilde de MEB onaylı ve üniversite onaylı eğitimler alınır. Bu eğitimleri alan ve tamamlayan CNC operatörleri SolidCam belgesi almaya hak kazanırlar.

CNC işleme merkezi operatörü işleme merkezi tezgahlarında ne tür işlemler yaparlar?

Öncelikle CNC operatörlerinin gerekli durumlarda CNC makinesini ve diğer tezgahların kullanımına hakim olması gerekir. CNC tezgahını hazırlayarak çalıştırmak ve işlenecek olan malzemenin komutlarını sisteme girer. İş için hazırlanan mekanik çizimleri inceleyerek çözümlemek ve doğru ölçülerde hatasız ürün üretimi sağlar. Verilen talimatlarını programlama dilinde kullanılan bilgisayar komutlarına dönüştürür. Hammadde ya da parça olarak kullanılan malzemeleri makinelere yükler. Makinenin bakımlarının yapılması ve kontrol edilmesini sağlamak ve eğer bozulan ya da kırılan bir parça var ise bununla ilgili rapor oluşturmak yapılan işlemlerdir.

CNC işleme merkezi operatörü nasıl olunur?

CNC operatörü olmak için gerekli olan bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu noktada CNC operatörü olmak için 2 yöntem vardır. Meslek liselerinin makine teknolojisi ve endüstriyel otomasyon bölümünden mezun olmalıdır. Meslek liselerinde alınan mesleki eğitim ile CNC operatörü olma yolunda ilk adımı atmış olursunuz. Daha sonra işe gireceğiniz fabrikalarda kendinizi geliştirebilir ve uzman bir CNC operatörü olabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise CNC operatörü olma kurslarına katılmak ve sertifika almak. CNC operatörü olmak için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem de size devlet tarafından sağlanan ücretsiz İSMEK kurslarına kayıt olmak ya da ücretli özel kurslara kayıt olmaktır.

notifications İş Alarmı kur